Miljacka

Miljacka - Isko Jakupović

06.08.2014 / Tempo vijesti / 1709 pregleda

Notice: Undefined property: stdClass::$urla in /home3/tempodigital/public_html/studiotempo.com/templates/tz_meloul/html/com_tz_portfolio/article/default_links.php on line 26

Rijeka pored koje su se rodile velike ljubavi, ispisale priče i razne sudbine. Sudbina nekog vodi daleko od svog grada, od svoje rijeke ali sjećanja ostaju, ona se ne mogu izbrisati.

Daleko, na drugi kraj svijeta otišao je i poznati pjevač Isko Jakupović koji već dugi niz godina živi u SAD-u. Nakon velikog uspjeha albuma prvjenca "Sve što smo rekli", Isko je snimio novu pjesmu koja je njegova najljepša sjećanja na Sarajevo i Miljacku spojila u jedno.

"Ovo je pjesma s dušom i to pravom bosanskom. Prvi put kad sam je čuo vratila su mi se sva lijepa sjećanja, sve one lijepe uspomene na moj grad, na duge šetnje pored Miljacke. Vjerujem da će mnogi prepoznati kvalitet ove pjesme," izjavio je Isko.

Tekst i muzika je uradio poznati tekstopisac i muzičar Aleksandar Saša Stojaković, dok je aranžman pjesme djelo profesionalne ekipe Studija Tempo na čelu s Almirom Ajanovićem. Pjesma "Miljacka zna" se definitivno pjeva sama od sebe i koja već na prvo slušanje kupuje srca.Poslušajte i vratite lijepe uspomene.